TG-kvalitet

 

TG är kända för att bygga användar vänliga, slitstarka och hållbara båtar.

Båtarna är handlaminerade med rovingmatta i skrovet. Detta laminat godkänns vid klassningar som ca 15% starkare än normalt användt sprutlaminat, här av blir TG båtarna lättare eller starkare beroend på till vad vi valt använda fördelen. Genom erfarenhet från tävlingsbåtar har vi lärt oss var som behövs mycket laminat och var man kan spara för att optimera styrka/vikt. Även de långa serierna med första TG-7000-båten 1988, TG-5000 1992 men som basera sig på TG-19 från 1984 betyder att vi vet hur skroven reagerar med åren och av hård användning.

Återförsäljnings värde

Återförsöljnings värdet på en begagnad TG är mycket högt. Alla som sökt en beganat TG har märk att antalet båtar till salu är mycket lite och därav höga priser. Detta beror främst på att TG kunderna håller sina båtar väldigt länge. När de sedan byter båt är det ofta lite kö hos försäljaren på lämpligt begagnade TG-båtar och båtarna hittar oftast sin nya ägare före den kommit i byte.

Där av är TG-båtarna en bra investering, man har lättare att bli av med bytes båten och för ett bra pris. Tillsammans med de lättgående skroven som ger låg bränsle förbrukning och gör att båten klarar sig med minder motorstyrka änn konkurenterna gör bidrar till att inköpspriset inte blir så högt. Båtensvärde håller betydligt bättre än motorn.

Material

Vi föröker använda så mycket underleverntörer nära oss som möljigt. Materialen väljs inhemskt så mycket som möjligt. Vårt mål är inte högglansiga ytmaterial utan material som håller sig med åren. Tex. våra trä delar görs av tre lokal småa snickerier. Alla trä delar är mattlackade för att delvis inte bli lätt repade, vara lätt skötta och bättre motstå fukt och mögel än oljat trä.