TG-laatu

 

TG veneet ovat tunnettuja siitä että ovat käyttäjäystävällisiä, pitkäikäisiä ja kestäviä veneitä.

Veneet ovat käsinlaminoituja ja niihin on lisätty rowing kuitua. Nämä laminaatit hyväksytään n. 15% lujempina luokituksissa verrattuna tavalliseen ruiskulaminaattiin. Tämän takia TG veneet ovat joko kestävämpiä tai kevyempiä riippuen siitä mihin olemme käyttäneet edun. Kilpaveneilystä olemme oppineet mihin tarvitaan enemmän laminaattia ja missä voi säästä saadakseen optimoitua lujuuden/painon. Myös pitkään sarjatuotannossa olevat mallit TG-7000 (1988) ja TG-5000 (1992) joka perustuu TG-19 malliin (1984) tarkoittaa että tiedämme käytännöstä miten kova käyttö ja vuodet vaikuttavat runkoon.

Jälleenmyyntiarvo

Jällenmyyntihinta TG veneillä on erittäin korkea. Kaikki jotka ovat hakeneet käytettyä TG venettä tietävät että niitä on vähän myynnissä ja hinta on siten korkea. Tämä johtuu pääosin siitä että TG omistajat pitävät usein veneensä pitkään ja kun ne menee vaihtoon, löytyy sopivast käytettyjen TG:n ostajia jällenmyyjällä jo jonoon asti. Monet TG:t vaihtavat jo omistajaa ennen kuin ehtivät vaihtoveneiksi jälleenmyyjille.

Siksi TG-vene on hyvä investointi (jos venettä voi pitää investointina ollenkaan), pääsee helpommin eroon siitä hyvään hintaan, vaihtaessa. Kun tähän lisää vielä että erittäin kevyesti liukuvat rungot tarvitsevat pienemmän koneen kuin kilpailijat, mikä on siten edullisempi jo ostaessa ja tosiasia että vene pitää hintansa paremmin kuin kone.

Materiaalit

Me pyrimme käyttämään toimijoita lähialueilta ja suomalaisia osia niin paljon kuin mahdollista. Emme pyri korkeakiiltoisiin pintoihin vaan pyrimme käyttämään materiaaleja jotka kestävät vuosia. Esim. Meidän puuosat tehdään kolmen paikallisen puusepän toimesta ja ne mattalakataan osin siitä syystä että ne ei naarmuntuisi, olisi helppohoitoisia ja paremmin kestäisi kosteutta ja hometta kuin oljytty puu.