Kunnossapito ohjeita

 

Ovet

Jotta liukuovet toimisi kevyesti ja vaivattomasti niitä pitää putsata ja voidella säännöllisesti. Pyyhi liukupinnat puhtaaksi rätillä ja ruiskuta silikonisprayta kiskoihin ja liukupaloihin (Ylhäällä ja alhaalla). Tämä pitää toistaa kerran kuukaudessa etuovella ja kerran vuodessa takaovelle ja kattoluukuille. Etuovi altistuu enemmän suolavedelle joka kuivatta niitä kiskoja enemmän.

Pesu / vahaus

Jotta vene pysyisi hienona ja pitäisi paremmin arvonsa on tärkeää pestä tai huhtoa vene säännöllisesti. (älä käytä pesuaineita aurinkovalossa)


Vahaa vene 1-2 kertaa vuodessa. Erityisen tärkeät ovat kansi ja kattoreunat jotka altistuu auringonsäteelle koko ajan.


Tarkista säännöllisesti käsipumpulla että pilssi on tyhjä. Alfassa vesi kertyy etu säilytystilaan hytin edessä, nostamalla välilevy näet onko siellä vettä.

Tarkista että sadevesipoistoissa ei ole roskia. Tarkista samanaikaisesti että kaikki letkukiristimet, letkut, hanat ja jatkot eivät vuoda ja ovat kunnossa (ei koske Alfaa). Huhtele sadevesipoistot pari kertaa kaudessa paineistetulla vedellä. Erityisesti koivun siemenet ovat hankalia.

Talveen

Nosta veneesi ennen jään tuloa. Talveksi kannattaa ottaa kaikki irtonaiset textiilit sisään, matort, liivit, patjat jne.

Lataa akut ja irroita kapelinkengät talveksi. Laita sen jälkeen kaikki katkaisimet on asentoon suojellakseen kontaktipinnat korroosiolta.

Pohja

Maalaa pohja epoximaalilla (primer) ennen pohjamaalia jotta runko olisi suojattu kosteudelta. Tämä on erityisen tärkeää jos veneilykautesi on pitkä. Itse pohjamaali on hyvää vetää ohut kerros joka kevät. (on todettu että ohut kerros joka kevät on parempi vaihtoehto kuin paksu kerros joka toinen kevät, säännöllinen maalaaminen estää halkeamisen)

katso vesilinja