TG-7200 KingCruiser

 

TG-7200 KingCruiser är ett finländskt kvalitetsbygge som erbjuder hög kvalitet utan kompromisser i material och konstruktion.

TG -7200 är praktisk och bekväm för hela familjen samt för alla transporter oberoende av väder och vind.

Den är ytterst populär som förbindelsebåt till sommarstugan, men lämpar sig även väl för längre färder. Det finns sittplatser för 7 + 2 personer, alla med sjöutsikt samt rikligt med stuvningsutrymme för bagaget. Även större bagage kan transporteras på för- eller akterdäck. TG-7200 har en rymlig, ljus och välventilerad mittkabin med full ståhöjd (190 cm). Det finns matplats med sjöutsikt för 6 personer vid u-soffan eller möjlighet att flytta ut bordet (tilläggsutrustning) i solskenet på framdäcket med sittplast för 3 personer. Sovplats för 2-4 personer (tilläggsutrustning), 2 garderober samt spis (tilläggsutrustning) och sötvatten (tilläggsutrustning).

Förarplatsen är utrustad med en stadig justerbar förarstol för en bekväm körkomfort. Vid förarplatsen är ratt, gas och övrig utrustning placerad lätt åtkomligt . Hytten är försedd med två separata skjutluckor på taket för ventilation och bättre sikt i dåliga väderförhållande. Den höjda förarplatsen i kombination med sänkt tak är formad så att du bekvämare och säkrare kan stå och köra med utsikt genom takluckan. På taket finns även en kraftig vinge för lanternmast, radar m.m. Mittkabinen är försedd med breda skjutdörrar till för- och akterdäck med fri passage rakt genom båten för att snabbt och behändigt komma ut om du t.ex. ensam lägger till vid bryggan. För- och akterdäck är bägge regnvatten självlänsande och rejäla grabbräck finns runt relingen och hyttaket för att du skall kunna röra dig säkert ombord. Samtliga fönster och dörrar är gjorda av härdat glas med metallramar.

TG-7200 är en välbyggd och sjösäker båt. Bottnen är en produkt av en långvarig utveckling. Föregångaren TG-7000 var känd för goda köregenskaper och hade mycket goda resultat i olika tester i branschskrifter. Den nya TG-7200 har ett helt förnyat botten med djupare-V. Tack vare längre botten och ett nytt steglistsystem får TG-7200 en mjukare gång i svåra förhållande som t.ex. motvind och krabbsjö. Det nya steglistsystemet gör att den även bibehåller god kursstabilitet och ytterst mjuka rörelser när man kör i medvind. På båtmodeller för året 2006 ändrades bottnet för att optimera gångläget med stora motorer eftersom max motorstyrka vuxit till 150 hk. Under tester har TG-7200 fått bra kritik för att den stänker lite vatten över sig, vilket ger bättre sikt och säkerhet. TG-7200 är som de övriga TG-båtarna gjord av handupplagd glasfiber för högsta kvalitet. Skrovena är gjorda av en kombination av glasfiber och rovingväv som under tester visat sig klart starkare än ett sprutlaminat. Tillsammans med en maximalt optimerad balkkonstruktion bestående av kraftiga balkar och bra laminat får man ett starkt och hållbart skrov i många år.

Utgångsläget vid planering och konstruktion av ett nytt skrov är alltid en lättkörd båt med bra egenskaper som inte bjuder på några plötsliga överraskningar, samt en stark, styv och hållbar konstruktion som samtidigt minimerar vikten, vilket ger bättre prestanda och ekonomi.

Under konstruktionen av TG-7200 fästes det stor uppmärksamhet på att göra en tystgående båt. Vi kan bjuda er en båt i vilken man under körning inte behöver ropa till varandra utan kan prata med normal röst.

Du kan beställa Båtnytts stora test ( 4 sidor färg ) på TG-7200 genom att e-maila till oss.