Wallas värmare 7200

Här är beskrivet hur Wallas 2400 värmaren monteras i TG-7200 år 2000-> (går också äldre TG-7000 dock är måtten inte exakta där. Viktigt är att Wallasen kopplas med egen elkabel från batteriet så att den inte ligger bakom huvudströmbrytaren. Wallasen behöver egen säkring bak i batterilådan så nära batteriet som möjligt. Den måste vara skillit från huvudbrytaren eftersom den fodrar ström till fläkten för efterkylning och kommer du ihamn och stänger av huvudströmmen när du lämmnar båten överhettas värmaren. Dock kan man ha en skilld brytare som endast kan stängas av när värmaren inte använts.

 

Värmaren monteras i skåpet under styrpulpeten på förarsida i framväggen. Där borde finnas en färdigt dragen + ledning (röd) mellan skåpet och batterilådan. Minusen tas från huvud skenan uppe i skåpet under ratten.
Korstenen borras ut genom sidan 12 cm upp från sidoklincken. Förj värmarens beskrivning.
Ca 42 cm framåt från skåpväggen.
På utsidan monteras värmarens ställning så att bultar sänks från utsidan. Kom ihåg att limma så det inte läcker vatten. Det räcker dock med 4 bultar.
Ca 10 cm från yttersidan.
Ca 10 cm upp från bänken.

Bränsle tanken är enklast att använda 5 liters kaggen som man köper lampoljan i. Då behöver man inte hälla utan man byter bara kagg. Kaggställningen är byggd av trä som skruvats fast i fanerskivan i golvet. Viktigt är att den svart bränsle slangen = retur har fall mellan värmare och tank.

Varmluft röret har färdiga håll i skåpensframkant under dörrtröskeln. Där dras röret till barbord sida. Vill man ha ett utblås bak under bädden lägger man som på bilden ett y-styck och drar ett rör bakåt.

Enkel installation inget y-styck utan slangen direkt till barbord sida.
Håll måste borras bakåt i skåpet.
Här är utblåset se bara till att det går att stänga ifall du behöver all effekt på vindrutorna.
Övra utblåset går rakt upp till förar platsen. På detta vis kort väg = bästa blåsningen vid föraren.